söndag 14 januari 2018

Rea på rea

Igår så åkte vi in till stan för att köpa lite jobbkläder till min sambo. Min sambo handlar typ aldrig kläder och har en otrolig slimmad garderob. Så det här är inget vi gör ofta, utan det här är planerade köp som sker max 1-2ggr/år. Han är dessutom en person som inte bryr sig om märken eller sånt utan allt måste bara sitta snyggt och bekvämt. Det gillar jag. Så vi var ute efter 2 skjortor och ett par boots som han kan ha på jobbet. Skjortorna köptes på HM för 300 kr, i samband med detta så fick vi 50 kr rabatt då jag dumpade (recyclade) en påse kläder i deras klädinsamling.

Skorna han ville ha var betydligt dyrare och fanns i två butiker men i den butiken vi var på så hade de bara provskorna kvar i hans storlek. Skorna var redan på rea, från att kosta 1900 kr till 1400 kr, men eftersom det var de sista paren i hans storlek plus att det var provskor så kunde vi få köpa de för halva reapriset. Som hittat! Vi resonerade att min sambo slipper töja ut skorna, få skavsår och att resultatet blir ju ändå detsamma men att vi får köpa de för 700 kr nu. Alltså, 700 kr för ett par Gant boots i läder! Det går inte att få det billigare. Eller jo, jag hade ett presentkort på 400 kr så vi betalade endast 300 kr för skorna. Gud vad jag älskar rea på rea.

Förutom att spendera pengar på kläder och skor så har vi nu bestämt för att lyxa till det 1 gång i veckan med någon god middag. Så igår blev det anka till middag, betydligt billigare att köpa hem det än att äta ute på restaurang såklart. Vi äter rätt bra hemma men jag tycker att en gång i veckan kan vi få köpa hem något dyrare protein och lyxa till det så att man har något att se framemot. Sen har vi bestämt oss för att äta ute på restaurang 1 gång i månaden. Annars blir det så att man köper lunch och middag ute slentrianmässigt på thai:en runt hörnet, precis såsom hälften av alla 08:or och mina syskon gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar