torsdag 4 januari 2018

Lång frånvaro och presenter

Ja det har varit lite dött här från min sida, dels pga låg energi och dels pga semester. Släkten från sambons sida bjöd oss på en lyxresa som vi inte behövde betala ett enda öre för. Japp de är så täta att de betalade allt för oss. Jag tror att hela kalaset gick på 25k med biljetter, hotell och mat. Det har varit den billigaste resan någonsin för oss då de inte lät oss betala något trots att vi flera gånger drog fram kortet. En stor del av stället vi var på är fortfarande förstört/obrukbart pga naturkatastrofer så det finns inte många affärer som är öppna, ni kan ju tänka er min frustration när jag ville köpa presenter till sambons släkt. Utbudet var ju kass där.

Jag ville så gärna ge tillbaka något för att visa min tacksamhet. Som tur så lyckades jag köpa släktingens favorit whisky och lite kallrökt lax från Sverige då de skämtade om att de ville ha det. Alltså vore det inte för mig hade vi kommit tomhänta då min sambo inte tänker ett steg längre än sig själv typ haha. Jag hatar när folk betalar för mig och är lite för stolt när det kommer till detta. Jag uppskattar självklart allt jag får men jag vet inte, det är någonting inom mig som säger nej bara... men jag har börjat bli bättre på att hålla käften, le, ta emot och tacka. Sambon däremot säger bara ja till allt utan några konstigheter emedan jag får värsta skuldkänslorna. Så väl hemma i Sverige beställde jag smink och sånt från Chanel till den kvinnliga släktingen då jag inte lyckades få tag på det på plats. Så nu är jag i alla fall lite tillfredsställd när det kommer till gåvor till sambons släktingar, men jag kommer nog från och med nu köpa födelsedagspresent och julklappar till de varje år. Så generösa som de är, så är det här det minsta vi kan göra tycker jag. De har allting man kan tänka sig, så jag köper endast sånt som de använder såsom favoritwhiskyn, vinet, läppstiftet, parfymen osv.

På tal om gåvor och presenter, inte kom man undan julen trots att man var borta den högtiden. Det enda vi slösade pengar på var gåvor till andra människor... Jag hatar konsumtion.... och vad fick jag? Inget.... Jag köpte inget till mig själv heller när jag var utomlands. Jag har nu gjort en budget när det kommer till presenter till min familj. Päronen får en gåva per år och då blir det favoritwhiskyn eller parfymen. Syskonen ger jag inget då jag själv inte vill ha något. Sambons familj får mat och dryck från Sverige emedan släktingarna får lite dyrare saker. När det kommer till födelsedagspresenter till folk utanför vår familj så ska jag försöka gå ihop med andra och köpa en sak, det blir billigast så. Jag har insett att det är billigare att ge en vin eller spritflaska som present, det ser lyxigare och mer ok ut än att få någon halvdan pryl för 300kr. I Sverige måste man köpa något för minst 500kr för att de ska någorlunda ok ut. Det går knappt att få något för 200-300 kr eller så är jag riktigt dålig på att hitta presenter. Aja det var allt för nu vi hörs senare, jag är så jetlaggad så det inte är sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar