onsdag 10 januari 2018

Att rätta munnen efter matsäcken

När vi var utomlands så lagade släktingarna all mat och vi anpassade såklart våra matintag efter deras scheman. Eftersom släktingarna är äldre och käkar mindre så har det resulterat i att vi också har ätit mindre. Inget min sambo hurrade för men jag hade inget emot det. Jag blev av med några överflödiga gram och håller samma rutin hemma. Så nu börjar jag dagen med en kopp te, äter en väldigt sen frukost runt 12-13 och en mastigare måltid runt middagstid. Visar det sig att jag fortfarande är hungrig så äter jag en eller två knäckisar. Under dagen så knaprar jag lite på nötter, mörk choklad eller frukt. Det blir lite som en periodisk fasta. Det här resulterar i att jag inte överäter så himla mycket. Förut så var jag så himla sockersugen hela tiden och kunde smälla i mig ett halv paket glass bara sådär. Nu så tar det mig en vecka att ta slut på ett paket glass. Snacka om win-win situation, jag äter mindre, behöver ej laga mat lika ofta, jag sparar på pengar, tid, energi plus att jag går ner i vikt och känner mig snyggare!

2 kommentarer:

  1. Wow, önskar jag kunde göra som du. Jag kommer rapportera om min stoic challenge på söndag. Spoiler alert - det gick inget vidare. Konsten att kunna anpassa sig matmässigt är en nyckel i preppersammanhang. Jag kommer alltså stryka med först.

    SvaraRadera
  2. hehe har du testat att äta när du endast är hungrig? mitt tips är att äta från assietter istället för vanliga mattallrikar. Annars så lassar man på så mycket mat. Jag försöker även att äta tills jag känner mig 80% mätt.

    SvaraRadera