onsdag 18 oktober 2017

Spartips - skönhet

Det är dyrt att vara kvinna. Därför bör man välja vad man vill lägga pengar på. Istället för att klippa håret hos frisören, fixa naglarna på en salong eller gå på ansiktsbehandlingar så gillar jag att piffa upp mig själv. Ett gott te, tänt doftljus och man kan ha sitt eget spa med lyxiga och ekologiska produkter.

Smink
Köper endast det jag behöver. Det ska vara ekologisk, giftfritt och innehålla naturliga ingredienser. Köper hellre ekologisk än kommersiellt märkessmink som är fulla av skit. Concealer, puder, mascara, eyeliner, ögonbrynsskugga, highlighter, läppenna, ögonskuggs- och rougepalett. Inga läppstift eller läppglans för mig då jag inte hinner använda upp de.
Perfekt bas från RMS att börja med och sen kan man komplettera med färg efter.

Hudvård
Samma här, det ska vara ekologisk, giftfritt och innehålla naturliga ingredienser. Hand och kroppskräm, deo, läppbalsam, ansiktstvätt, ansiktskräm, och en ansiktsborste.

Ansiktsborste från Foreo, gjort av silikon.

Naglar
Fick vara en egen kategori med, jag går inte och fixar mina naglar varje månad då jag har rätt fina och starka naglar. Allt jag behöver är nagellacksborttagning, bomullsrondeller, en färg, bas och topplack. Onödigt att köpa många färger då man inte hinner använda upp det.

Favoritfärgen just nu, Velvet från Mavala. Måste hitta ekologiska nagellack framöver.

Hårvård
Använder bara schampo så balsam köper jag inte. Sen så går jag inte till frisören utan klipper mig själv. Så behöver endast en hårsax.

Rakning
Säkerhetshyvel så mycket bättre än engångsrakhyvlar plus att rakbladen är snorbilliga.

Så nöjd med min rakhyvel från Merkur. Älskar tysk design, robust och bra.

Lingonvecka
Menskopp sparar så sjukt mycket pengar, men jag har annars ekologiska tamponger och trosskydd från Natracare hemma för dagar jag är lat.
Mensskydd från Natracare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar