fredag 16 juni 2017

Rensa hemma

Försäljningen av saker har gått dåligt denna månad. Jag har lagt ut lite saker men har endast lyckats sälja 3 vaser. Vaser som var skitfula, tog plats och som inte användes ändå. Jag försökte ge bort vaserna men ingen ville ha dem. Tur att jag lyckades sälja dem och tjäna en slant. Just det, tjäna en slant. Jag fick dem gratis så jag tjänade pengar på att sälja dem, vilket jag gör men de flesta affärer. Så skönt att bli av med prylar. Vilken befrielse. Min minimalistiska resa börjar sakta att ge resultat. Det viktiga är att inte hålla på köpa nya saker när man börjar tjäna pengar. Man får helt enkelt unna sig upplevelser istället för materiella ting.

Dalai Lama sa, äger du mer än 50 saker så äger sakerna dig. Ligger en sanning i det. Jag strävar inte att bli en extrem minimalist utan vill bara äga sånt som jag använder. Inte sånt som är bra att ha i framtiden. Jag tror att min vilja att äga mindre saker är en mental protest mot samhällets ideal för framgång och lycka. Framgång och lycka för många betyder, äga stora hus, BR, bil, dyr inredning och dyra saker, senaste tekniken och väskorna. Jag känner att jag inte har tid att underhålla alla dessa saker ifall jag vill uppnå självförverkligande.

Vad betyder självförverkligande för mig. Att kunna utvecklas, vara balanserad, vara glad och lycklig här och nu, ha frihet till att göra vad jag vill, hjälpa andra, att vara frisk, vara omringad av människor som får mig att må bra, vara kreativ, skapa konst med hjälp av mitt sinne och mina händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar