måndag 15 maj 2017

Rensa i röran

Trots att vi bor litet och har ganska få saker jämfört med våra bekanta så tycker jag fortfarande att vi har sjukt mycket saker. Framförallt kläder. När jag var yngre shoppade jag som en galning och detta har resulterat i flera välfyllda garderober. Kläder har alltid varit min största last och ångest. Så mycket pengar jag har lagt ut för dessa plagg, skor och väskor. Mår mentalt dåligt av att tänka på det, därför kan jag bara inte göra mig av med de så lätt. Jag önskar att jag hade en minimalistisk garderob med endast kläder som jag använde och med fina plagg som sitter skönt. Jag avundas folk som har lyckats med en capsule wardrobe, det skulle ta år för mig att banta ner min garderob såvida jag inte slängde hälften och gav bort resten. Jag kan inte bara slänga kläder och skor för tusentals kronor. Så här sitter jag och säljer det jag kan sälja, lite i taget. Jag börjar med att sälja:
  • Skor och väskor
  • Festklänningar, klänningar, kjolar och shorts (sånt som inte används så frekvet)
  • Tröjor
  • Jackor
  • Vinterskor
  • Byxor
Det som är fetmarkerad är sånt som tar mycket plats och sånt som jag ska försöka sälja först. Jag kommer även börja ge bort lite kläder som present istället för att slösa pengar på nya presenter. På tal om det så har jag börjat ge bort gåvor vi har fått och inte har någon användning av. Lagt ut nästan alla min skor på säljsidor och hoppas att iaf något par blir sålt. Jag blir stressad av alla saker som ligger omkring i lgh och önskar att jag kunde stoppa in de i skåpen. Jag kan inte gömma de någonstans för skåpen är redan fulla av skit.

Jag vet inte vart det här kommer ifrån men jag vill bara sälja av alla saker, hemmet, rubbet, allt. Jag antar att saker omkring tar mer energi än vad det ger mig så det är därför jag går omkring och är stressad hela tiden. Jag blir liksom distraherad av alla prylar. Är det så här det känns när prylarna äger en och inte vice versa? Jag menar saker kommer och går och ingenting är beständigt förutom förändring. Jag förändras hela tiden som person likaså mitt intresse och tycke för saker och ting. Jag kan inte ta med de här materiella sakerna till nästa liv och dessa saker kan försvinna vilken sekund som helst. Det är väl lika bra att sälja sånt som inte används än att de ligger och dammar här, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar