måndag 8 maj 2017

Månadens in och ut mars och april 2017

Jag blev lite inspirerad när jag läste att minimalisterna skrev ner allt i en lista på vad som förs in och ut ur huset. Eftersom jag successivt försöker rensa här hemma så tänkte jag skriva ned vad vi har köpt och sålt under mars och april.
  • Glasögon (+1)
  • Rakhyvel och rakblad (+1)
  • Skjortor (-6)
  • Shorts (-1)
  • Tröja (-1)
  • Lampsockel (-1)
  • Datormus (-1)
  • Bricka (-1)
  • Datorväska (-1)
  • Lampa (-1)
Totalt in: 2
Totalt ut: 13

Jag tänkte att det här kan motivera oss till att rensa ännu mer på onödiga saker som bara ligger här hemma och dammar. Att man får pengar i utbyte är bara ett plus i kanten. Vi försöker sälja stora saker som tar mycket plats så att vi kan frigöra yta i lägenheten, källaren och garderoben. Drömmen är att endast ha saker som vi använder här hemma och inget förvarat nere i källaren förutom typ toapapper (för sånt går åt här) och resväskor. Just nu har vi allt möjligt utspritt här hemma och jag skulle gärna vilja gömma dammsugaren i skåpen men nu när de är fulla av skit så får den stå härute. Jag har börjat rensa kläder lite smått men jag har så mycket så att jag inte vet vart jag ska börja. Min strategi är att sälja stora och dyra saker först, typ jackor, väskor, skor och sen sånt man inte använder så mycket, typ festkläder. Jag förstår inte hur folk lyckas ha en capsule wardrobe. Avundas verkligen de som har det. Det skulle ta år för mig att banta ner min garderob såvida jag inte slängde och gav bort alltihop. Det vill jag inte göra då jag har lagt ut ganska mycket pengar på det. Så jag vill hellre sälja det jag kan sälja. 

Däremot har jag blivit bra på att slänga sånt som har gått sönder och ge bort sånt som jag har fått i present och inte har någon användning av. Det känns inte som jag har lagt ut mina egna pengar på det och det var ju aldrig mitt från första början. Nu så hatar jag att få saker i present, för jag får aldrig det jag önskar ändå. Jag får bara en massa skit som jag inte vet vad jag ska göra med så har börjat önska mig upplevelser, biobiljetter och mat i present istället. Något jag inte gillar är att slänga kläder, så har de senaste åren samlat sånt som har gått sönder i en påse för att lämna in det hos en klädinsamling och i utbyte får man en värdecheck som man kan handla för. Vi brukar då köpa underkläder eller strumpor för de har en tendens att försvinna på något märkligt vis varje gång vi tvättar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar