fredag 24 februari 2017

Mat

Ett av mina största intressen är mat. Ju äldre och visare jag blir desto mer bryr jag mig om min hälsa. Den senaste tiden så har jag börjat äta mindre kött. Äter jag kött så ska det vara svenskt kött. Inget annat. Tyvärr så litar jag inte på hur andra länder sköter sina boskapsdjur. Man börjar också ifrågasätta köttet när priset är så pass lågt.

Jag har insett fördelarna med att äta mer vegetarisk. Det är billigare och mer ekonomiskt att äta vegetariskt plus att man får i sig en massa näring, vitaminer och mineraler. Jag tänkte börja lägga upp billiga matrecept. Häromdagen gjorde jag en soppa på butternutpumpa, sötpotatis och kokosmjölk då det var extrapris på pumpan. Den blev väldig god och kostade inte alls många kronor.

Soppa på butternut, sötpotatis och kokosmjölk, 4 pers :

500 g butternutpumpa
500 g sötpotatis
1 burk kokosmjölk
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
5 dl vatten
gurkmeja
paprikapulver
peppar

Skala och skär potatis och pumpa i bitar. Lägg allt i en ugnsform och ställ den i ugnen på 200 grader i 20 min. Hacka och fräs lök och vitlök i stor kastrull. Släng sedan i potatis, pumpa, vatten och buljong i kastrullen. Häll i kokosmjölken och kryddorna när allt börjar koka. Låt det koka, rör om lite då och då. Skruva ner värmen och låt det småputtra i 20 min. När soppan har svalnat, mixa lite lätt med en handmixer.

Servera sedan soppan med några ostmackor. Klart.

Ni kan tacka mig sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar